Sorry, your browser does not support inline SVG.

Aliaxis doneert honderden kunststof koppelingen, goten en buizen aan IW Zuid-Holland om hun opleidingen binnen de installatietechniek te ondersteunen.

 

In het magazijn van Aliaxis te Herstal (België) werden de producten geselecteerd die IW Zuid-Holland goed kan gebruiken bij hun praktijklessen. Cor van den Heuvel, directeur van IW Zuid-Holland: “Het is belangrijk dat onze studenten leren hoe ze leidingsystemen aanleggen en welke producten er in de markt beschikbaar zijn. Deze donatie gaat daarbij zeker helpen, dus we zijn er erg blij mee.”

Peter van Bylen, VP Benelux bij Aliaxis: “De studenten zijn de loodgieters en installateurs van morgen. Onze toekomstige eindgebruikers dus, die wij graag kennis laten maken met onze oplossingen. We zoeken dan ook graag de samenwerking op met IW Zuid-Holland, het belang van goede vakmensen in onze sector is groot.”

Technisch specialist bij Aliaxis Leo Kortekaas heeft in het verleden gastlessen verzorgd bij IW Zuid-Holland en zo is de goede samenwerking ontstaan. Jaco van Oosten, IW-instructeur van de locatie Rotterdam: “Naast mooie producten is die technische expertise over de juiste toepassing voor ons natuurlijk ook erg waardevol. Wanneer gebruik je welk materiaal, hoe zorg je voor de juiste montage, welke problemen kun je tegenkomen? Met voorbeelden uit de praktijk maken we het voor monteurs in opleiding veel duidelijker.”

Aliaxis en IW Zuid-Holland hebben de intentie uitgesproken om ook in de toekomst met elkaar samen te werken uit een gedeelde passie voor het vak.