Sorry, your browser does not support inline SVG.

Wij hebben onze FRIAMAT Prime en FRIAMAT Basic elektrolasapparaten geupdate met de nieuwste technologie en ‘Fit for the Future’ gemaakt. Een intuïtief te bedienen lichtgewicht met nog hogere prestaties.  De nieuwe FRIAMAT 7 generatie maakt het elektrolassen nog makkelijker en efficiënter!

FRIAMAT 7 Basic – ons succesvol basismodel
Een zeer krachtig elektrolasapparaat, nu met de modernste en geavanceerdste convertertechnologie en geoptimaliseerde  actieve koeling. Hoge efficiency kan worden bereikt door langer continue gebruik en de geschiktheid voor grotere diameter fittingen.

  • robuuste behuizing voor intensief gebruik op de bouwplaats
  • gereduceerd gewicht en extra lange las- en stroomkabel voor maximale mobiliteit
  • extreem helder grafisch kleurendisplay voor uitstekende leesbaarheid, ook onder ongunstige lichtomstandigheden
  • intuïtieve bediening door overzichtelijke menustructuur
  • opslagcapaciteit van maar liefst 20.000 lasprotocollen
  • geleverd in een robuuste transportkist

FRIAMAT 7 Prime – met zeer uitgebreide digitale functies
Dit elektrolasapparaat heeft alle functies van het Basic model en biedt bovendien een veelvoud aan extra digitale functies voor het documenteren van lasprotocollen en de traceerbaarheid, mogelijk gemaakt door de nieuwe Bluetooth®-interface in combinatie met de digitale FRIAMAT App voor iOS en Android.

FRIAMAT 7 Prime + FRIAMAT App elektrolassen in een digitale wereld

Gebruik uw eigen smartphone als controlecentrum voor alle zaken die betrekking hebben op een las. Via de Bluetooth®-Interface  kan er verbinding worden gemaakt tussen het FRIAMAT Prime lasapparaat en een smartphone. Na het scannen van de barcode en de traceability code op de fitting kan het lasproces worden gestart en zeer eenvoudig worden beheerd. Tijdens het lassen kunt u alle beschikbare informatie controleren. Lasdata kunnen eenvoudig worden aangevuld met GPS-gegevens, digitale foto’s en commentaar kan direct worden verwerkt. Het complete lasprotocol kan gelijk  vanaf de bouwplaats in een mail naar kantoor worden verstuurd. Dat bespaart u nog meer tijd.

In de video kunt u zien hoe de app werkt. De app is zonder registratie te downloaden via Google Play of App Store en is in diverse talen beschikbaar.

Eenvoudig documenteren, uitgebreide traceerbaarheid

De FRIAMAT 7 Basic en Prime toestellen worden geleverd met een leespen of een miniscanner of een 1D/2D scanner. Maar ook onze reeds beproefde modellen Basic Eco, Print Eco en Prime Eco zijn nu beschikbaar met een 1D/2D scanner. Hiermee zijn al onze nieuwe lasapparaten voorbereid om 2D-barcodes en QR-codes volgens ISO 12176-5 (in ontwerp) te lezen en te verwerken en kunt u met slechts één scan alle informatie vastleggen die nodig is voor een las, inclusief traceerbaarheidsgegevens en uitgebreide productinformatie.

Alle FRIAMAT lasapparaten zijn standaard voorzien van een USB-aansluiting voor het inladen van toekomstige software updates.

Ga naar ons assortiment

Kom in contact

Arno Dokman
Business Development Manager – Industrie & Infra
+31(0)6 13 105 249
arno.dokman@aliaxis.com