Sorry, your browser does not support inline SVG.

Maak kennis met onze eigen Matrijsvoorbereider: Loek Thijssen

Loek is in 2016 bij ons begonnen als stagiair en heeft zich ontwikkeld naar een volwaardige Matrijsvoorbereider. Nieuwsgierig naar zijn ervaringen bij Aliaxis Nederland B.V.? Lees dan snel verder..

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?

“Als maintenance student bij het Leeuwenborg was ik op zoek naar een stageplaats. Mijn docent heeft goede contacten met Aliaxis Nederland B.V. (destijds Akatherm) en heeft mij toen voorgesteld. Na een positieve eerste indruk ben ik als stagiair aan de slag gegaan. De eerste stageperiode beviel van beide kanten zo goed, dat ik aansluitend vakantiewerk heb gedaan. Uiteindelijk heb ik mijn laatste stageperiode ook bij Aliaxis Nederland B.V. vervuld en heb ik mijn studie succesvol afgerond.

Vlak daarna is mijn collega die mij het vak heeft geleerd met pensioen gegaan en ben ik als matrijsvoorbereider aan de slag gegaan. Nu run ik zelfstandig de matrijsvoorbereiding, wat een hele uitdaging is!”

Kun je wat vertellen over jouw dagelijkse werkzaamheden?

“Ik zorg ervoor dat de matrijzen volgens planning voorbereid worden en klaar staan om in de machine te worden gehangen. Daarnaast hou ik me bezig met een stukje onderhoud van de matrijzen. Alles met als doel dat de correcte producten volgens de juiste normering uit de machines komen.”

Waar ben jij in gegroeid van stagiair naar de medewerker die je nu bent?

“Als stagiair moet je zelf nog veel ontdekken en kennis op doen. Ik ben in de eerste periode bij Aliaxis Nederland B.V. ook intensief begeleid door verschillende collega’s om zo het vak te leren. Ik merk nu dat ik veel zelfstandiger én zelfverzekerder ben. Het is erg fijn dat ik de ruimte heb gekregen om mezelf te blijven ontwikkelen. Het geeft je ook zelfvertrouwen als je de vrijheid krijgt om je werk zelf te mogen indelen.”

Wat is het leukste project wat je tot nu toe hebt uitgevoerd?

“Ik heb me bezig gehouden met een stukje digitalisering, waardoor informatie met betrekking tot de matrijzen toegankelijk is geworden voor andere collega’s. Door deze informatie toegankelijk te maken, kan bijvoorbeeld een planning gemakkelijk worden aangepast en is duidelijk welke producten zijn voorbereid in welke matrijs, met als gevolg dat er minder vaak een ombouw plaats hoeft te vinden. Het werk wordt uiteindelijk efficiënter ingericht!

Daarnaast is “Go For Zero” een belangrijk item binnen onze organisatie. We streven er samen naar om de risico’s op het werk zo klein mogelijk te houden. Zo heb ik ideeën gedeeld met mijn leidinggevende die het werk voor mij nog veiliger maken. Dit heeft ertoe geleid dat we een dubbele loopkraan hebben aangeschaft die ervoor zorgt dat grote matrijzen op een veiligere manier kunnen worden omgebouwd.”

Wat vind jij het leukste aan het werken bij Aliaxis Nederland B.V.?

“Het leukste…. Nou, dan moet ik toch twee dingen benoemen. Wat het werken bij Aliaxis Nederland B.V. erg leuk maakt is dat ik met collega’s mag samenwerken die al jaren in het vak zitten en ontzettend veel kennis hebben van de producten en de techniek die daarachter zit. Collega’s staan altijd open hun kennis weer te delen met anderen, dat maakt het werken bij ons zo interessant.

Daarnaast spreekt het me erg aan dat ik ’s morgens niet kan voorspellen wat er die dag allemaal gaat gebeuren. In de techniek gebeuren altijd onvoorspelbare dingen. Ik haal dan ook erg veel energie uit mijn werk als ik aan het einde van de dag toch de klus heb kunnen klaren.”