Flexibel, robuust en schokbestendig

Het is geschikt voor een bedrijfstemperatuur tot 60°C., met een maximale werkdruk van 16 bar. Door de homogene lasverbinding kan het systeem aanzienlijke belastingen weerstaan.

Het PE100-leidingsysteem is flexibel, robuust en schokbestendig. Daardoor is het ideaal voor diverse industriële processen en omgevingsomstandigheden.

Omdat PE100 zo sterk is, wordt het veel gebruikt in omstandigheden waar de druk hoog is. Voorbeelden van toepassingen waarbij PE100-leidingsystemen worden gebruikt zijn koelwaterleidingen en ondergrondse brandblusleidingen.

Dit systeem is uitermate geschikt voor uiteenlopende toepassingen, zoals:

  • Industriële procesleidingen
  • Transport van vaste stoffen
  • Waterbehandelingsinstallaties
  • Afvalwatertransport
  • Aanleg van zwembaden

Frialen / FIP

Elektrolasfittingen en spie-eind fittingen voor elektro- en stuiklas

De elektrolasfittingen van Frialen zijn verkrijgbaar in de diameters 20 t/m 1200 mm in SDR 11-17. De fittingen bieden een betrouwbare verbinding door de vrijliggende lasdraden, lange laszone en grote insteekdiepte. Er is een uitgebreid assortiment voor aansluit-, distributie- en transportleidingen. Tevens zijn er aanboorkogelkranen, zadels voor het aanboren en het repareren van onder druk staande leidingen

FIP spie-eind fittingen bieden voor alle PE verbindingsvragen een oplossing en zijn beschikbaar in de diameters 20 t/m 1200 mm in SDR 11, 17 en 33. Het assortiment omvat korte fittingen voor stuiklas en lange fittingen voor stuik- en elektrolas.

Ga naar ons assortiment
Magnum 3G

Klemkoppelingen

Het MAGNUM 3G assortiment is de nieuwste generatie klemfittingen van Aliaxis. Het resultaat van jarenlang intensief onderzoek en ontwikkeling, afgestemd op de wensen van installateurs. Met het MAGNUM 3G assortiment wordt het installeren van (water)leidingsystemen makkelijker en sneller.

Toepassingen:

  • (drink)waterdistributie
  • irrigatie
  • telecommunicatie
  • tijdelijke watervoorzieningen, bijvoorbeeld op bouwplaatsen, evenementen etc.
Ga naar ons assortiment
Friatools

Gereedschap

De Friatools gereedschappen staan garant voor een eenvoudige en betrouwbare verwerking van elektrolasfittingen. De volautomatische Friamat elektrolasapparaten zijn licht, sterk  en veilig. Naast de elektrolasapparaten zijn er ook diverse schilapparaten en opspan- en aanboorgereedschappen beschikbaar.
De Friatools instructies bieden u uitgebreid inzicht in het gebruik van de producten.

Als extra service bieden wij deze gereedschappen ook aan voor verhuur en kunnen wij reparatie en onderhoud voor jou verzorgen. Meer informatie vindt je hier of neem contact op met onze klantenservice.

Ga naar ons assortiment

Downloads

450,04 KB, PDF get_app
Bert Vandermullen
Business Development Manager – Industrie
+31(0)6 53 663 231
bvandermullen@aliaxis.com