Sorry, your browser does not support inline SVG.

Voor het aansluiten van een nieuwe tankterminal op een bestaande brandwatertransportleiding met diameter 710mm hebben wij meegedacht aan een oplossing voor het aftakken van een hoofdleiding, die de Maasvlakte voorziet van essentieel brandbluswater.

Een belangrijke factor in de uitdaging was dat normaalgesproken reduceer T-fittingen worden gebruikt. Dit heeft echter als nadeel dat de transportleiding voor een relatief langere periode geheel van druk moet gaan. Een complicerende factor voor andere op de Maasvlakte gevestigde bedrijven bij eventuele calamiteiten.

Aliaxis adviseerde de toepassing van een geprefabte Frialen® SA-XL vacuüm electrolaszadel met een flensaansluiting, waarop een afsluiter en aanboorapparatuur met een speciale boorkop gemonteerd konden worden.

Een uitdagend project, waarbij de aftakking binnen een tijdsbestek van 3 uur onder bedrijfsdruk gereed was, hebben we samen met Evides Industriewater en Siers Groep Oldenzaal succesvol uitgevoerd. De continue aanvoer van bluswater voor de brandbestrijding in de regio bleef met ons advies gedurende de werkzaamheden volledig gegarandeerd.

Benieuwd naar meer achtergrondinformatie over dit project? Klik dan hier. Via deze link gaat u direct naar het productassortiment.

Kom in contact

Arno Dokman
Business Development Manager – Industrie & Infra
+31(0)6 13 105 249
arno.dokman@aliaxis.com