Sorry, your browser does not support inline SVG.

Het draait ook om vertrouwen, moed en menselijkheid. Niet vreemd, want alleen samen kunnen we een veilige werkomgeving creëren.

Op maandag 25 en dinsdag 26 april organiseerden we de ‘Aliaxis Safety Days’. Onze doelen waren:

  • Meer leren en bewust worden over een veilige werkomgeving
  • Herkennen van risico’s
  • Plezier hebben

Vooral plezier is ontzettend belangrijk en dat wordt al gauw onderschat. Na twee jaar zonder gezamenlijke activiteiten waren deze dagen een geweldig startpunt om elkaar (opnieuw) te leren kennen én veilig werken onder de aandacht te brengen. Daar zijn we in alle opzichten in geslaagd!

De afdelingen bestonden even niet, want alle medewerkers van de productie, het magazijn en kantoor werden in willekeurige teams ingedeeld om 4 interessante, interactieve en leuke workshops te volgen. Geen saaie leerstof, maar samen aan de bak!

  • Brandbestrijding: bewust maken van handelwijzen bij brand en iedereen in de praktijk laten oefenen met een brandblusser, branddeken en vlam in de pan.
  • Gevaren tour: in teams het signaleren van gevaren. Ga na een korte introductievideo zelf op “zoek” naar in scene gezette gevaren. Mogelijkheden delen voor het veiliger maken van gevonden situaties.
  • Reanimatie: bewust maken van hetgeen je zelf kan doen als iemand geen hartslag meer heeft. Oefenen op een reanimatiepop en kennismaken met de AED.
  • Vitaliteitsquiz: Quiz met aandacht voor onderwerpen als voeding, lichamelijke inspanning, werk-/privébalans, manier van denken en werktevredenheid.

Ook werd er gedacht aan de inwendige mens en werd er een heerlijke, gezonde lunch verzorgd.

Waarom is plezier belangrijk? Waarom is er vertrouwen en moed nodig?

Als je elkaar niet kent of nog niet vertrouwd, dan is de stap om een ander aan te spreken soms best wel lastig. Niet alleen je (directe) collega’s, maar ook om je manager. Door op een informele en plezierige manier te teambuilden, wordt de drempel een stuk lager om elkaar in de toekomst te wijzen op verbeteringen, maar ook om elkaar een compliment te geven. Door plezier en vertrouwen, kunnen we elkaar beter helpen!

Wat zijn de Aliaxis – EMEA Safety Days?

Op 28 april is World Day for Safety & Health at work. Binnen de EMEA-divisie (Europa, Midden-Oosten en Afrika) heeft Aliaxis dit moment aangegrepen meer bewustzijn op het gebeid van veiligheid te creëren. Elke locatie organiseert lokale activiteiten om medewerkers bewust te maken van veiligheid en gezondheid op de werkvloer. Zo ook in Panningen. Het heeft impact op iedere medewerker. Of je nu achter je bureau zit en werkt aan je zithouding en stressvermindering of je rijdt in de heftruck en bent continu waakzaam voor niet alleen je eigen veiligheid – maar ook van een ander!

Veilig thuis!

Uiteindelijk willen we allemaal aan het einde van de dag gezond en wel thuiskomen!